ce spun cursantii, Improvizatie

Ceva pentru fiecare

“Nu contează vârsta, mă interesează doar cu ce vă ocupați şi care sunt așteptările voastre de la acest curs.” Așa am fost întâmpinați la prima întâlnire, cu toate că la prima vedere poate părea ciudat. Am înțeles repede „de ce” această abordare.

În grupa mea s-a întâmplat să am colegi cu slujbe din domenii diferite, cu așteptări la fel de diferite. Fie că era dezvoltare personală, fie distracție sau relaxare, cred că fiecare a reușit să găsească ce căuta.

Urmărisem cu mult timp în urma “Whose Line Is It Anyway?” şi îmi plăcuse teribil de mult, atât de mult încât m-a făcut sa-mi doresc să încerc să fac improvizație, mai mult pentru distracție.

Am făcut cunoștință şi am început primele exerciții. O să vă las pe voi să le descoperiți, mai ales că la fiecare curs am făcut, în general, lucruri noi.

Am învățat multe, chiar şi în modulul de începători. Am învățat cum poți să treci peste anumite blocaje mentale, lucru care este de folos în viața cotidiană, cum e mai bine să fii autentic şi nu original.

Am învățat diferența de nuanța intre „DA”, „DAR” şi „NU”.

Cursurile de improvizație m-au ajutat să mă relaxez după o săptămâna de lucru, dar mai ales m-a făcut să râd.

Am descoperit un mediu care a devenit repede „safe” şi în care am putut să mă desfășor fără teama de ridicol sau penibil.

Tocmai asta e şi idea, fii tu, ascultă, acceptă lucrurile şi situațiile care ţi se dau şi foloseşte-le în favoarea jocului.

Asta pot să confirme toți cursanții, şi nu, nu cred ca e o hipnoză în masă. 🙂

Cu fiecare modul am adăugat ceva la experiența personală, şi am început să fiu mai atent la diverse situații în viața reala, privindu-le din perspectiva unui joc.

Pentru mine totul a culminat cu un show pe scena de la MŢR. Nu puteam să îmi imaginez la începutul cursurilor că după 3 luni mi se v-a da șansa să urc pe scenă. A fost împlinirea unui vis.

Emoțiile au fost mari, dar au ajutat, şi a fost un show la care s-a râs cu poftă, inclusiv de partea „noastră” a baricadei.

Au ajutat de asemenea colegii de scenă, care şi ei la rândul lor au absolvit cursurile „Şcolii de Improvizație”.

Mulțumesc colegilor şi celor care au avut răbdare cu noi si ne-au învăţat: Mihaela, Bogdan şi Dragoș.

Ne vedem în toamnă, poate o să fim colegi, ce zici ? 🙂

Ionuț Pogăcean

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s