Uncategorized

Cursurile din aprilie!

Cursuri de balet pentru adulti – incepand cu 8 aprilie

Cursuri de balet pentru copii – incepand cu 9 aprilie

Curs de improvizatie pentru adulti – incepand cu 9 aprilie

Workshop intensiv de Arta Actorului, tehnica Sanford Meisner – 13 – 14 aprilie

Curs de improvizatie pentru copii – incepand cu 27 aprilie

Curs intensiv de dictie – 26 – 27 aprilie

 

CURSURI DE BALET PENTRU ADULTI
Program cursuri :
Incepand cu 8 aprilie, lunea, intre orele 19:00-21:00, pe parcursul a 4 saptamani.
Profesor coordonator : Traian Vlas
Traian Vlas este in prezent profesor la Liceul de Coregrafie Floria Capsali, din Bucuresti. Activitate profesionala : prim solist si coregraf la Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” Bucuresti, Teatrul National de Opera si Balet „Oleg Danovski” Constanta, prim solist la Teatrul de Stat din Linz, Austria.
Beneficiile baletului:
Ca orice tip de miscare, si baletul imbina intarirea musculaturii si a conditiei fizice cu stimularea activitatii cerebrale. Cere multa concentare, ajuta la eliberarea tensiunilor, la relaxarea organismului si la oxigenarea creierului.
CURSURI DE BALET PENTRU COPII
Program cursuri :
Incepand cu  9 aprilie, martea si joia, intre orele 18:00-19:00, pe parcursul a 4 saptamani.
Profesor coordonator : Consuella Craciun
Varsta minima pentru inscriere : 4 ani

CURSURI DE IMPROVIZATIE PENTRU ADULTI

Introducere in improvizatie: cursurile vor incepe pe 9 aprilie 2013, si se vor desfasura pe parcursul a 4 saptamani, cele 4 intalniri avand loc marti orele 19:00-21:00.

Improvizatia este abilitatea prin care iti poti accesa rapid creativitatea in situatii neprevazute. Cursurile ajuta la dezvoltarea spontaneitatii, imaginatiei, intuitiei si flexibilitatii, a gandirii pozitive, precum si la cresterea increderii in sine si consolidarea relatiilor cu cei din jur. Toate acestea se petrec într-un mediu distractiv, lipsit de concurenta, in care fiecare isi poate explora latura artistica.

Toate cursurile de improvizatie sunt sustinute de o echipa de actori profesionisti, cu experienta in pedagogie, condusa de Mihaela Sirbu.

Mihaela Sirbu este actrita de teatru si film, lect. univ. dr. la Catedra de Arta Actorului a U.N.A.T.C si fondatoarea Teatrului Fara Frontiere si a Scolii de Improvizatie. Preda Arta Actorului la UNATC, dar si la Athanor Akademie din Germania, condusa de prof. David Esrig, precum si improvizatie, fiind specializata in metoda Keith Johnstone. Are o experienta pedagogica in improvizatie de peste 10 ani, lucrind cu actori si studenti, si fiind prima care a introdus in Romania cursuri de improvizatie dedicate persoanelor care vor sa beneficieze de educatie teatrala, fara a fi actori. A lucrat cu peste 1500 de oameni si a format zeci de improvizatori din Bucuresti si din tara.

WORKSHOP INTENSIV DE ARTA ACTORULUI, TEHNICA SANFORD MEISNER

Sustinut de lect. univ.dr. Mihaela Sirbu, cursul iși propune sa familiarizeze participantii cu una dintre cele mai interesante si eficiente metode de initiere in Arta Actorului.

Metoda lui Sanford Meisner castiga tot mai mult teren in ultimii ani in cadrul scolilor de teatru din strainătate, fiindca propune cea mai concreta, bine structurata și exhaustiva abordare a artei actoricesti.

Cursul se adreseaza actorilor, studentilor la actorie, regizorilor de teatru si film si altor profesionisti din domeniu. Antrenand atentia, spiritul de observatie, ascultarea activa, increderea, cursul se adreseaza de asemenea si persoanelor interesate de contactul cu teatrul in scopul dezvoltarii personale.

Program: sambata 13 aprilie și duminica 14 aprilie, orele 10:30 – 17:00, incluzand si o pauza de masa.

Pret: 250 LEI (reduceri pentru studenti si tineri actori)

Inscrierile se fac pe baza CV-ului.
Data limită de inscriere este 3.04.2013

CURSURI DE IMPROVIZATIE PENTRU COPII (6-9, 10-13 ANI)

Cursurile sunt organizate sambata, incepand cu 27 aprilie, pe parcursul a 4 intalniri. Cursul pentru grupa de varsta 6 – 9 ani se desfasoara intre orele 11:00 – 13:00 iar iar cel pentru grupa de varsta 10 – 13 ani, intre orele 13:00 – 15:00.

Improvizatia este o metoda prin care copiii invata, prin joc, sa se asculte reciproc, sa colaboreze, sa creeze impreuna povestiri, scene sau discursuri. Cursurile sunt o alternativa ce imbina educatia cu distractia. Copiii isi dezvolta creativitatea si isi petrec timpul liber intr-un cadru placut, de invatare alternativa si non-formala.

CURS INTENSIV DE DICTIE

 In perioada 26 – 27 aprilie, TFF organizeaza un nou curs intensiv de  dictie. Cursul se va desfasura vineri, 26 aprilie, orele 18:00- 21:00 si sambata, 27 aprilie, orele 10:00-13:00.

Exercitiile pe care cursul se bazeaza pornesc de la tehnici specifice artei actorului dar aplicabilitatea lor este foarte mare, ele fiind utile specialistilor din aproape orice domeniu de activitate. Acestea te ajuta sa-ti imbunatatesti pronuntia, discursul, sa vorbesti mai clar, mai coerent, mai cursiv si mai expresiv.

Cursul este sustinut de lect. univ. dr. Viorica Vatamanu, profesor de „Vorbire scenica” la UNATC „I.L.Caragiale”, actrita si coordonator al Clubului de teatru ERUDIO. In decursul timpului, Viorica Vatamanu a predat cursuri de dictie atat studentilor, cat si clientilor corporate.

7 gânduri despre „Cursurile din aprilie!”

  1. Buna ziua,   As vrea sa ma (re-)inscriu la cursurile de improvizatie care incep in 2 aprilie. Spuneti-mi va rog care e procedura, multumesc frumos si abia astept sa va revad!   Paula Feigl (Serbinuc)

    ________________________________

  2. Buna seara, as dori sa ma inscriu atat la cursul de improvizatie cat si cel de dictie, din cadrul scolii dvs. Imi puteti trimite pe mail va rog, detalii referitoare la pret,acte necesare.. Multumesc frumos.

      1. Multumesc. Care sunt exact zilele de sambata in care se va desfasura cursul pt copii (având in vedere perioada Pastelui)?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s